Bálint Éva

pszichológus, szexológus, pszichológia tanár, csoporttréner, a Magyar Szexológiai Társaság tagja
Szakterület: 
Szexuálpszichológia
Telefonszám: 
30-688-8367

Szakterületek
- párkapcsolati és szexuális problémák
- funkcionális meddőség
- férfi- és női szerepbizonytalanságok
- módosult tudatállapotok
- életvezetési tanácsadás
- stressz-kezelés
- önértékelési zavarok
- önismeret
- nevelési tanácsadás

Módszerek
Szemléletem integratív jellegű, a módszerek a segítséget kérő személy és a probléma függvényében alakulnak. Az egyéni üléseken a klienssel közösen megkíséreljük feltárni a problémák gyökerét, a tünetek hátterében meghúzódó tudatos és tudattalan folyamatokat, és ezek terápiás jellegű átdolgozásán keresztül jutunk el a problémák megoldásához. Az 50 perces konzultációk a XI. kerületben, telefonon előre egyeztetett időpontban történnek.

Tisztelt Doktornő! 33 éves

Tisztelt Doktornő!

33 éves vagyok. Egy már régebben kezdődött problémával fordulnék Önhöz amit az előző párkapcsolatomból hoztam. Sajnos úgy alakult, hogy 5 év együtt lét után teljesen elhidegültünk egymástól ami kihatott a nemi vágyamra is.
Egy cégnél, egy emeleten dolgoztunk. Reggel együtt munkába, este haza együtt munkából, utána jöttek a külön elfoglaltságok és csak későn volt időnk már egymásra. Azt hiszem kezdtünk elengedi vagy nem próbálni már nagyon megélni az együttlétet sem egy idő után. Ez vezetett a vágy elvesztéséhez is ami merevedési zavarokat is előidézett és idéz a mai napig bennem. Próbálkoztunk alkalmanként, de a kudarc még inkább rányomta a bélyegét a kapcsolatunkra és ez természetesen a végét is jelentette. Hiába volt nagyon jó az együtt töltött idő, csak barátokként telt nem olyan párként aminek a tagjai vágynak egymásra.

Most egy új kapcsolatban vagyok s bár az alaphelyzet itt is hasonló, együtt dolgozunk együtt töltjünk a napunk. Az elején nem volt gond a szexualitással, de 3 hónappal később előjött újra a merevedési zavarom. A helyzet viszont más, mert szeretném, vágyok a páromra nagyon viszont képtelen vagyok merevedést produkálni. Azaz a sok gát amit úgy érzem építek magamban azzal kapcsolatban, hogy teljesítenem kell, hogy ne veszítsem el. Az hogy fusztrál hogy nem sikerül és akár egész nap figyelem magam, hogy most vajon képes lennék e rá . Ez mind teljesen leköti a gondolataimat.
Ráadásul már a páromat is zavarja és kétségekközé taszítja, hogy kezdjen e közeledni , mit csináljon másképp? Csinálja e egyáltalán vagy várjon míg én közeledek?
Voltam urulógiai vizsgálaton és nem találtak semmi szervi okot a zavarra.
Kipróbáltam sildenafil tartalmú gyógyszert is, ami volt ,hogy segített merevedést produkálni viszont volt, hogy még az sem.
Nem állítom, hogy a munkám nem stresszes vagy hogy nem vagyok fáradt estéként amikor hazaérek ,de ez eddig nem volt akadály.
Viszont az eddigi 2 hetente egyszer nem sikerül vagy aktus közben elvesztett merevedéstől eljutottam odáig, hogy már 4-5 napja egyáltalán nem megy. A vágy érzete teljesen eltűnt, nem érzem hogy stimulálna az érintése, a közelsége vagy a szexuális fantáziálásom róla, mert tudatalatt gondolom ott van már a gát, hogy úgysem sikerülne és persze így nem is sikerül.

Lenne esetleg valami tanácsa, javaslata a probléma orvoslására?
Válaszát előre is köszönöm!

Szép napot! Kedves doktornő,

Szép napot! Kedves doktornő, segitségét kérném. 28 éves házasok vagyunk. Boldogan élünk azóta is. A szexuális kapcsolatunk, ahogy a nőknél szokott általában, néha csak muszájból volt. De 4 éve kivették a méhemet, azóta nagyon is igénylem a szexet. Viszont a férjemmel történt valami. 4 hónapja egyáltalán nem közelit hozzám,és mikor rákérdeztem mi a gond, a válasza ennyi volt: Nem kiván sem engem, sem más nőt. Ez nagyon aggaszt engem. Tudom, hogy nincs más neki. Egyáltalán nem olyan. Viszont ő felajánlotta, ha én szeretnék szexet, keressek valakit, mert ő már öreg. 51 éves, igaz fiatalabb korában is voltak ilyen problémák, de most teljesen csődöt mondott. Teljesen magam alatt vagyok. Kérem segitségét. előre is köszönöm!! Andi!

Tisztelt Bálint Éva Doktornő

Tisztelt Bálint Éva Doktornő 43.éves vagyok,10 éve elvált.
Szeretném megtudni ,hogy az alábbi példámon keresztül ,fordulhatok e Önhöz a problémám kezelésében mert már nagyon erős félelmek ,szorongások gyötörnek ,miatta.
Már közel négy éve vagyok párkapcsolatba olyan módon ,hogy én vidéken Budapesttől 60km re barátnőm pedig Pesten él és dolgozik ami miatt csak hétvégén van lehetőségünk együtt lenni minden tekintetben. Már két ízben de lehet hogy többi is ,hogy kisebb időre merevedési problémám lépett fel oly módon ,hogy aktus közben már szinte a végkifejlethez közel a merevedés megszűnt és nem voltam képes azon semmilyen közös módszerrel segíteni.Most kettő hónapja ,hogy már minden porbálkozák kudarcba fulladt és a szorongásom a páromra is átragadt így már fél a további próbálkozástól. Önbizalmam és normál hangulatom nagy mértékben lesüllyedt szinte letargikus módon.Félek attól ,hogy kapcsolatunk rá mehet erre a számára nem de számomra nagy gondot jelentő problémára pedig egymáshoz ragaszkodunk.Urológushoz járok de jelenleg prosztata gyulladásom nincs az gyógyszeresen rendbe jött és nem is érzem úgy .hogy ennek a problémámnak testi okai lennének.Kérném ,hogy ha van rá mód segítsen!
Előre is szívből köszönöm!
Gábor

Szia! Te kaptál választ a

Szia! Te kaptál választ a leveledre?

Jo estet. Zsolt vagyok es

Jo estet. Zsolt vagyok es 30eves. Nekem is problemam van a nemi szervemel. Parkapcsolatban elek de mar egy par honapja valahogy el van lustulva a himvesszom. A reggeli merevedesek is eltuntek. Aktusnal is csak az elsot birja ki utanna szukseges megpihenie. min 1 orat. S meg azutan se bisztos h osszekapja magat.Eddig meg soha nem voltak ilyen jellegu problemaim. Nincs miert kulonosebben faradt vagy stesszes legyek mint maskor.
Segitseget, tanacsat elore is koszonom.

Tisztelt Doktornő! Péter

Tisztelt Doktornő!

Péter vagyok, 34 éves és párkapcsolatban élek. Azzal a problémával fordulok önhöz, hogy az életemet szinte végig kísérő korai magömlés sajnos egyre rosszabb lett és jelenleg merevedési problémák is párosultak mellé.
Röviden leírva az előzményeket. Gyerekkorom óta, mióta önkielégítést végzek (kb. 11-12 éves korom óta) úgy érzem, hogy az ejakulációig eltartó idő egyre csökken. Régen kb. 4-5 perc alatt jutottam el az orgazmusig, jelenleg kb. 30 másodperc. Fiatal koromban többször önkielégítettem olyan szituációban, helyzetben, amikor nem zavartalan körülmények között végeztem a maszturbálást és fontos, szükséges volt, hogy minél előbb elélvezzek.
A szüzességem 19 évesen veszítettem el és azóta rendszeresen élek szexuális életet. Kezdetben az együttlétek során a behatolástól számítva 3-4 perc alatt eljutottam az ejakulációig, jelenleg szinte behatolás után azonnal elélvezek, vagy már az előjáték során. Az utóbbi fél évben a korai magölés mellé merevedési probléma is párosult és mostanában nincs is teljes erekcióm, még orgazmus során sem. Az ejakuláció megtörténik, de nincs teljes merevedésem. Úgy gondolom, fizikailag, szervileg képes vagyok rá, mivel reggelente gyakran ébredek úgy, hogy teljes erekcióm van, de például ha ilyenkor önkielégítek, akkor szintén visszaesik a merevedésem.
A szexet több partnerrel próbáltam az utóbbi időben is és mindegyiknél fenn állt ez a probléma. A szexuális vonzalom, vágy megvan, néha fejben annyira fel tudok izgulni, hogy ha elkezdik ingerelni a péniszem, megérintik, akkor szó szerint azonnal ejakulálok.
A kérdésem az lenne, hogy mitől alakulhatott ki nálam a korai magömlés ilyen mértékben, illetve mit kell tennem, kihez, milyen szakemberhez kell fordulnom, hogy a szexuális életem, testi reakcióim normálisan működjenek.
Lelkileg nagyon megvisel a dolog és akaratlanul is frusztrál, görcsössé tesz ez a nem megfelelősség.
Várom minél előbbi válaszát, javaslatát, esetlegesen szakember ajánlásával, illetve hogy körülbelül mennyi idő, mi szükséges ahhoz, hogy normális szexuális életet élhessek.
Jelenleg Veszprémben élek, így lehetőség szerint minél közelebbi segítségre gondolok, de természetesen nem ez az elsődleges szempont.
Köszönöm türelmét és segítségét.

Üdvözlettel, Péter

Sajnos ugyan az a bajom mint

Sajnos ugyan az a bajom mint a Péternek!
Péternek mit válaszolt tisztelt doktornő?

Zoltán